Missin' Link - Weena 709, 3013 AM Rotterdam - Tel.: +31 (0)10 – 223 1909

Jiggy Dje

Jiggy Dje

Jiggy Djé start met rappen rond 1997. In 2000 begint de groep D.A.C., waar Jiggy deel van uit maakt, met het opnemen van tracks. Er verschijnen twee albums: ‘diDACtici’ (2002) en ‘Professioneel Chillen’ (2005). Het collectief is live te zien op grote festivals als Lowlands en de Uitmarkt. In 2002 wint D.A.C. de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Na het succes met zijn groep besluit Jiggy in 2005 om solo deel te nemen aan de Grote Prijs van Nederland waar hij de finale behaalt en vertrekt met de publieksprijs.

In 2006 is Jiggy’s solo debuutalbum ‘Noah’s Ark’ dat volledig geproduceerd is door Terilekst een feit. De vakjury van de Nieuwe Revu beoordeelt het album met de vijfde plaats van Nederlands beste hiphop albums ooit. De release van het album is tevens de geboorte van het platenlabel Noah’s Ark. Twee jaar later is daar het album ‘HETISZOVER’ van de groep Kohfie Konnect waar Jiggy naast Tenshun en Terilekst deel van uit maakt. In april 2009 brengt Jiggy Djé zijn tweede solo-album ‘de Ark de Triomf’ waarna hij door het hele land tourt en speelt op alle grote festivals zoals Lowlands en verschillende bevrijdingsfestivals. Het label brengt over de jaren albums uit van Önder (alias Murda Turk), SpaceKees, Kraantje Pappie, Kohfie Konnect, Hef, SirOJ en Jiggy Djé zelf.

Naast alle activiteiten als MC en met Noah’s Ark, is Jiggy tevens docent aan de Herman Brood Academie, organisator van hiphopfeest ‘Kribbuh Shit’, presentator van Nederlands meest populaire hiphopradioprogramma ‘Wat Anders’ en was hij lange tijd columnist voor het A.D. (de zaterdageditie, Amersfoort). Het aankomende album ‘Het Grote Plaatje’ is volledig geproduceerd door de jonge Amersfoortse producer Felix Laman. In de aanloop naar de release reiste Jiggy samen met Kraantje Pappie en Tastic langs zestien verschillende podia.

Jiggy Dje vormt samen met Nederlands bekendste rappers Sticks en Winne en Wu-Tang producer Moon de hiphopformatie Great Minds. Deze unieke bondschap heeft geleid tot een van de meest geanticipeerde albums van 2013.  Great Minds behaalde een historische tweede plek in de algemene album charts, wat de hoogste positie ooit was voor een Nederlandstalig hiphop-album.